Wednesday, October 13, 2010

Kebosanan Di Pejabat

huhu.. time2 bosan kt ofis ni terasa cm nk merepek kt blog ni tp xde topic lk.. apa kata aku cite skit psl software yg bley bypass firewall.. kdg2 bdk2 ofis aku cm pelik knapa aku bole surf facebook, youtube sdgkn firewall ofis kitorg da block sume benda tu..org skrg ni kalo sehari x bkk facebook mcm sehari x mkn silap2 bole pitam woo..haaha tp aku just reveal kt beberapa org yg aku percaya je sbb kt sini pn ada yg mulut mcm tong sampah kang x psl2 aku kne sound ngn bos.. tp aku rasa ramai yg dah tau psl benda ni tp ada jgk yg xtau n still bkk facebook pki hp walaupn da dpn pc..hahah..

ATTACK

ok, sbnrnya ada byk software yg bole directkn korg ke server lua dn bypass proxy.. tp kt sini aku cite satu je la k. tuk korg yg x bley nk surf web yg kne block, korg bley try ULTRASURF.. juz download je kt web die..zip file x smpi 2 minit pn download benda tu..tp kadang2 ada antivirus yg bole detect benda ni cm symantec pn da bole halang ultrasurf ni kalo x silap aku... hati2 ya..haha. kang ada yg kne sound tepek nnti.. so far ok je benda ni.. tp kadang2 agak lembab skit la..

download: http://www.ultrareach.com/

1. Download
2. Open zip file, double click pada icon
3. Make sure lampu die hijau and connected. automatic die akan popup IE, so korg bole la browse menggunakan browser IE tu sesuka ati korg...jgn bkk thetend.com sudah la..kehkehkeh..


DEFENSE

utk korang yg da hangin tgk staff2 korg dok bermaharajalela guna benda ni n rasa cm nk block, korg bley try download ANTI-ULTRASURF yg menggunakan kaedah heuristic analisis yg bley halang trafik. ada cr lain tp aku x berapa pasti keberkesanannya. malah ada IP and firewall provider yg kata da bole block ultrasurf ni. mcm SonicWall, Watchguard, Cyberfoam, SmoothWall. mungkin bley tp aku x pasti kesahihannya. so aku cite psl software yg mudah n xde kos punya la.. satu problem psl anti-ultrasurf ni korg kne install satu2 kt pc.. kalo korg jaga 10-20 pc ok la.. kalo korg jaga 500+ pc.. hang pikir la sniri..hahha, silap2 korg install staff korg uninstall blk kalo die admin mode..kahkahkah..

download anti-ultrasurf : http://blog.zemana.com/2009/01/zemana-anti-ultrasurf.html


ok da nk lunch.. chaw..=)

No comments:

Post a Comment