Friday, October 22, 2010

BUTIRAN CINTA

Hati berantakan tiada siapa yang tau..Aku kini menyepi ditemani dengan nyanyian lagu merdu yang membawa aku ke dunia khayalan..Sudah pasti diri ini kembali menyepi.Tatkala rindu dingin mendakap tubuh ini dengan erat, maka terciptalah satu keajaiban antara dua jiwa, tatkala bilangan tasbih rindu semakin mengejar dengan pantas angka rindu di hadapan, maka wujudla satu perasaan sayang yang semakin menebal di jiwa yang semakin yang layu dikala kehilangan air siraman kasih.Tatkala bilangan tasbih rindu semakin memanjang maka wujudlah destinasi menterai impian dan keinginan, maka perasaan dua jiwa satu hati mulai hayut di alam khyalan....

Sunday, October 17, 2010

My name is fish and im not a terrorist!!

hahaha..xde kne mengena ngn tajuk di atas.. juz nk share hasil tangkapan kami pd malam minggu yg lepas di kolam ikan damansara perdana..ikan keli 11 ekor dan satu ikan apa tah pacu/rohu aku pn x sure..champion = nizam..huhu dpt gk lps gian setelah hampir bertahun x g memancing..tp cm biasa aku stil cuak nk cabut mata kail dr mulut ikan..kahakahkah..;P


hasil tangkapan



goreng pn sodap

Thursday, October 14, 2010

Kebosanan Di Pejabat v1.1

hurmm.. masih bosan sbb xde keje..apa kata aku cite skit psl favourite team aku dlm epl.. MU? Chelsea?maybe..the best big 4 for me.. LiverFool? no..... Newcastle United. haha.. this is my fav team since i was a kid. why? aku pn xtau knapa. first yg aku ingt aku terpandg poster adidas kt pertama complex.time tu umur aku dlm 9-10 thn la.. aku ni kira antara peminat fanatik adidas time kecik2 dulu. aku terpaku pandang poster yg memaparkan satu pasukan sdg meraikan gol..team tu black&white and poster tu nmpk gah dan buat aku terpaku seketika.x silap aku poster tu time season 95/96..zaman2 les ferdinand ngn david ginola..mmg gempak.tp time tu agak ssh gk nk cr source, internet xde, astro pn xde.tepaksa la lpk kt kedai buku usha majalah bola mane tau ada cite psl fav team aku ni ke kn.. Sejak dari tu aku mmg mengikuti perkembangan team yg dlm poster tu sampai la skang..haha tu la cinta pandang pertama agaknya.



newcastle toon army


hehe.. walaupun team ni agak x consistent, tp team ni kekal jd team fav aku.. season yg aku xley nk trima time season 08/09..wah.. newc relegated to division 1.. aku cm rs xbest je season akan dtg da xdpt nk tgk black&white beraksi lg dlm epl..tp nsb baik chris hughton dpt bwk naik blk newc kt epl season ni..die mmg gempak and ada potensi utk jd manager yg bagus..harap2 MA bg die peluang lama skit tuk manage newc. at least sampai abis season ni. the best manager bg aku yg pernah terajui newc adalah kevin keegan ngn sir bobby robson..yg lain hampas..haha..



kevin keegan

katalah aku diberi peluang tuk line-up newc first team season ni, ni line-up aku..hehe 4-4-2 is my fav formation. Hughton loves to play 4-5-1 this season with kevin nolan as a backup striker behind carrol..weird.

GK -Tim Krul

LB -Jose Enrique

CB -Collocini

CB -Williamson

RB -Ryan Taylor


ML - Hatem Ben Arfa

MC - Cheick Tiote

MC -Joey Barton

MR - Jonas Guttieres


ST -Shola Ameobi

ST -Andy Carrol

harap2 newc dpt avoid relegation season ni.. nmpk terlalu awal nk predict bole stay ke tak..apa2 pn all the best.. NUFC till d end..!!!

haha.. sedar2 ada lg 30minit je nk balik.. isap okok dlu la.. chaw..=)

p/s: tetiba teringat penyokong Selangor ngn Kelantan begaduh kt stadium s.alam.. hahaha.. one word...Idiot.

Wednesday, October 13, 2010

Kebosanan Di Pejabat

huhu.. time2 bosan kt ofis ni terasa cm nk merepek kt blog ni tp xde topic lk.. apa kata aku cite skit psl software yg bley bypass firewall.. kdg2 bdk2 ofis aku cm pelik knapa aku bole surf facebook, youtube sdgkn firewall ofis kitorg da block sume benda tu..org skrg ni kalo sehari x bkk facebook mcm sehari x mkn silap2 bole pitam woo..haaha tp aku just reveal kt beberapa org yg aku percaya je sbb kt sini pn ada yg mulut mcm tong sampah kang x psl2 aku kne sound ngn bos.. tp aku rasa ramai yg dah tau psl benda ni tp ada jgk yg xtau n still bkk facebook pki hp walaupn da dpn pc..hahah..

ATTACK

ok, sbnrnya ada byk software yg bole directkn korg ke server lua dn bypass proxy.. tp kt sini aku cite satu je la k. tuk korg yg x bley nk surf web yg kne block, korg bley try ULTRASURF.. juz download je kt web die..zip file x smpi 2 minit pn download benda tu..tp kadang2 ada antivirus yg bole detect benda ni cm symantec pn da bole halang ultrasurf ni kalo x silap aku... hati2 ya..haha. kang ada yg kne sound tepek nnti.. so far ok je benda ni.. tp kadang2 agak lembab skit la..

download: http://www.ultrareach.com/

1. Download
2. Open zip file, double click pada icon
3. Make sure lampu die hijau and connected. automatic die akan popup IE, so korg bole la browse menggunakan browser IE tu sesuka ati korg...jgn bkk thetend.com sudah la..kehkehkeh..


DEFENSE

utk korang yg da hangin tgk staff2 korg dok bermaharajalela guna benda ni n rasa cm nk block, korg bley try download ANTI-ULTRASURF yg menggunakan kaedah heuristic analisis yg bley halang trafik. ada cr lain tp aku x berapa pasti keberkesanannya. malah ada IP and firewall provider yg kata da bole block ultrasurf ni. mcm SonicWall, Watchguard, Cyberfoam, SmoothWall. mungkin bley tp aku x pasti kesahihannya. so aku cite psl software yg mudah n xde kos punya la.. satu problem psl anti-ultrasurf ni korg kne install satu2 kt pc.. kalo korg jaga 10-20 pc ok la.. kalo korg jaga 500+ pc.. hang pikir la sniri..hahha, silap2 korg install staff korg uninstall blk kalo die admin mode..kahkahkah..

download anti-ultrasurf : http://blog.zemana.com/2009/01/zemana-anti-ultrasurf.html


ok da nk lunch.. chaw..=)

Tuesday, October 5, 2010

Ekspresi

Aku tersudut di ruangan sempit penuh kesedihan
Tiada sinar yang mampu rasuki kehampaan jiwa
Gelap dan tak bercahaya...
Itulah hidupku saat ini

Dan di saat semuanya tertawa
Aku tak pernah bisa merasakannya
Hanyalah ada air mata dan kesedihan
Tak ada yang peduli
Tak ada yang bisa mengerti

Mencari cara tuk lepaskan diri
Namun tak temukan titik terang tuk semua itu

Kurasakan dunia begitu membenciku
Aku terbuang dan slalu sendiri
Kesepian itu mungkin tak kan pernah berakhir
Apa yang harus kulakukan?

Rasa sakit ini begitu indah
Dan kuingin menikmatinya tanpa seorangpun
Biarkan aku sendiri
Karena inilah diriku...

Aku tak berani menghadapi dunia
I wanted to die...
Suicide is my obsession...

Life's suck... Fuckin shit!